Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

10.03.2017

Водачът на Реформаторския блок доц. Борислав Великов - най-близо до хората от Северозапада

Водачът на листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" доц. д-р Борислав Великов е най - близо до хората, казаха гражданите на Монтана. 16 години народният представител три мандата на Монтана от 12 -ти подпомага Северозапада. Според бившият министър на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски инвестицонната програма за рaзвитие на Северозападна България е изключително заслуга на доц. д-р Борислав Великов.

"Ние, от Реформаторският блок искаме силна държава, която може да гарантира сигурност, образование и здравеопазване. Силни държавни институции и силна, но свободна икономика, конкуренция с ясни правила. Ние сме гарант, че веднъж избрала Европа пред Кремъл, България безусловно ще остане част от евроаталантическата общност!", заяви Великов. Пред над 700 души, препълнили залата на драматичния театър, той повтори своята лична кауза да продължава да се грижи за Монтана и страната си, да даде още за съживяването на Северозападния край, след като вече е постигнал почти всичко в политиката като председател на 39-то Народно събрание.

"Да си десен не означава да не си социално отговорен" , заяви проф. Даниел Вълчев, бивш успешен министър на образованието. Той изтъкна, че Реформаторският блок е единствената сериозна, ясна, дясна алтернатива, гарант че в България ще има дясно правителство, устойчив икономически растеж. Вълчев настоя за образованието да се отделят над 4,5 процент от брутния вътрешен продукт. "Не може да има качествено образование с нисък статус на учителите", категоричен е той.

"Лозето не ще молитва, а мотика!, заяви кметът на Монтана 5 мандата Златко Живков, работил с над 6 парламента и 10 правителства. Той определи листата на Реформаторския блок като достойна, с доказани професионалисти, която със сигурност ще бъде избрана от Дунав до стария Балкан и ще има присъствие в 44- то Народно събрание. Кметът припомни, че "доц. Борислав Великов е човек, винаги готов да се притече на помощ, а всички, които са плачели за Българския Северозапад, са си останали с жалбите и плача". 

Дарител, общественик, ментор на млади хора, Великов е удостоен за особени заслуги към духовността и дарителство на храмове от видинският митрополит Дометиан с орден "Антим I" по повод 200- годишнината от рождението на първият председател на българския парламент. Той е и носител на наградата съвременен следовник на народните будители.Доц. Д-р Борислав Великов е преподавател е в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски", бил е председател на 39-то Народно събрание (2005 г.) и народен представител три мандата на Монтана. Говори свободно шест езика. Като депутат дарява цялата си заплата на бедни и болни хора от област Монтана. Помогнал е на повече от 1200 семейства. С лични средства осигурява ежемесечни стипендии на 45 студенти и ученици-сираци. Председател е на сдружението "Приятелите на Радичков", с чиято помощ са изградени паметници, църкви и манастири в София, Монтана и Берковица. Осигурил е издръжка в размер на около половин милион лева за възстановяването на футболен клуб " Мария Луиза", както и за развитието на футболния и баскетболен отбор в Монтана и клуба по биатлон на европейската шампионка Павлина Филипова в Берковица.

За изключителната си благотворителна дейност е награден с медал "За хората с добри сърца" на престижна фондация, каквито отличия имат Христо Стоичков и папата. Носител е на високата награда "Достоен българин на 2006 г.", връчена му от министър-председателя на България и "Бялата птица" на БТА.

Втори в листата е бизнесменът и общински съветник Иво Гигов, следван от педиатъра д-р Красимир Крумов, инженера Петко Петков, Вероника Григорова от клуба по биатлон на Павлина Филипова, Алекси Алексов, икономист от Лом, общинарят Крум Крумов, финансистът Анатоли Каравелски , предприемачът Любомир Танков и юриста Иван Хумбаджиев от Берковица.В откриването на кампанията на Реформаторския блок се включиха с хумор и изпълнения актьорът Антон Радичев и група "Хиподил" на Светльо Витков.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График