Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

20.03.2017

Швейцарски завод отвори врати в Монтана

100 работни места ще бъдат разкрити в Монтана в нов завод за метални палети. Инвестицията е 100 процента швейцарска и е на стойност 6 милиона лева. Базата е изградена на площ от 30 хиляди квадратни метра в Технологичния парк на Монтана.

Посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел, председателят на 39-то Народно събрание доц. Борислав Великов, заместник-министърът на икономиката Любомир Ганчев, кметът на общината Златко Живков, областният управител Иван Сергисов, собственикът на дружеството Андре Урех прерязаха лентата за откриването на новата производствена база.

"Всяка инвестиция от този мащаб в Северозапада наистина е празник", заяви зам. - министър Ганчев. Той съобщи, че от началото на годината в региона са стартирали шест инвестиционни проекта. От тях до три години ще бъдат създадени 3500 работни места. През 2016 година в Северозапада са стартирали 24 инвестиционни проекта като 19 от тях са със сертификат "Инвеститор клас А" или приоритетен инвеститор. Тези проекти са на стойност 380 милиона лева и с тях ще бъдат създадени 4 500 работни места.

"Горд съм с тази инвестиция, заяви посланик Кнобел, не само защото е изцяло швейцарска, а и защото е производствена. Освен това тя ще допринесе за взаимоотношенията и стокообмена между двете страни. Всичко произведено в базата в Монтана ще бъде за износ в Швейцария", допълни още дипломатът. 

"Благодаря за това, че избрахте Монтана и благодаря за всяко едно създадено работно място", каза в обръщението си кметът Златко Живков. Той уточни, че посреща трети посланик в Технологичния парк. Другите двама са посланиците на САЩ и на Великобритания в България. Фирми от трите страни инвестираха и изградиха свои търговски и производствени мощности в града. 

Доц. Великов отправи първата част от приветствието си на немски от уважение към инвеститорите, а после продължи на български. Той подчерта усилията за съживяване на Северозапада, които народните представители избрани от Видин, Монтана и Враца направиха заедно в предишното НС, и заяви своята кауза и приоритет следващия парламент и правителство спешно да приемат Целенасочената инвестиционна програма за развитието на Северозапада и други слабо развити райони.Технологичният парк в Монтана е общински проект, създаден по програма за транс-гранично сътрудничество преди осем години. Сега капацитетът му е изцяло запълнен и се налага разширение и обособяване на втора зона за инвестиции.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График