Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

08.04.2017

Вече 14 г. председател на парламент празнува Лазаровден с децата на Берковица

Под патронажа на председателя на 39-то Народно събрание и народен представител три мандата на Монтана доц. д-р Борислав Великов за 14-ти път се проведе пролетният карнавал "Децата на Берковица – цветята под Ком".Детският празник е включен в културния календар на община Берковица по идея на доц. Великов, който подпомага финансово събитието.

Доц. д-р Борислав Великов

"Силата на традицията е в нейната устойчивост и както Лазаровден се празнува от векове, така пък на този ден Берковица е детска столица на веселието, този празник стана дългоочакван и любим. Бих се радвал, ако продължи да се прави и след мен, ако обществеността го иска", каза доц. Великов и предаде символично щафетата на кмета на Берковица инж. Милчо Доцов. От името на общината градоначалникът обеща вълнуващият ден, посветен на децата, да се пази в календара и да се празнува винаги. Над 200 деца от основни училища, детски ясли и градини от община Берковица участваха с песни, танци, стихчета, пресъздаване на фолклорни обичаи, модерни танци и гимнастически композиции. Имаше много ентусиазъм, усмивки и понякога детски капризи и плач при най-малките. Кулминацията на празника бе на финала, когато бяха отличени най-добрите костюми на традиционния карнавал.

Доц. д-р Борислав Великов

Награди по традиция имаше за всички индивидуални участници, учебни, детски заведения, както и традиционния шоколадов великденски заек за всички малчугани в залата, осигурени от доц. Великов.

Доц. д-р Борислав Великов

Със селфита и фотосесии родители и близки, баби и дядовци, учители запечатаха щастливите мигове от поредния празник на Лазаровден в града под Ком.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График