Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Позицията на БНД за:

Правителството на Тройната коалиция отдалечава страната ни от Европейския съюз

Целта на вотът на недоверие е да покаже, че сегашното управление има алтернатива

 

София, 17 февруари 2009 г. Правителството на Тройната коалиция отдалечава страната ни от Европейския съюз през последните две години. Това заяви лидерът Българска нова демокрация (БНД) Николай Свинаров по време на редовната седмична пресконференция на партията. Според него не само страната ни се отдалечава от ЕС, но българските граждани стават по-бедни и по-зависими вследствие на некомпетентното управление.


„За нас е от изключително значение страната ни да реализира тези приоритети, които ни направиха членове на ЕС и които бяха изоставени от настоящото управление", заяви Николай Свинаров и допълни, че БНД категорично и последователно следва идеята за обединение на център дясно мислещия избирател и за победа на изборите на това обединение. Той подчерта, че БНД никога не е искала предизборно обединие с ГЕРБ, напротив – партията очаква да има център дясно обединение без ГЕРБ, което да получи толкова мандати в следващия парламент, че да направи възможното заедно с ГЕРБ да има обединение за управление на страната.


Председателят на Парламентарната група на БНД Борислав Ралчев заяви, че основната цел на предстоящия вот на недоверие към правителството е да покаже, че сегашното управление има алтернатива. Той допълни, че и този вот, който идва след поредния междинен доклад на Европейската комисия, има своето място и значение - обединената опозиция да покаже своите виждания и алтербативни решения по проблемите, по които има претенции към това правителство.

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График