Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

14.05.2009

Българска нова демокрация внесе листата си за евродепутати в ЦИКЕП

Кампанията на БНД за европейските избори ще протече под надслов "Да върнем България на европейския й път"

 

Председателят на Българска нова демокрация (БНД) Николай Свинаров заедно със заместник-председателя доц. Борислав Великов и доц. Пламен Панайотов, член на Централния изпълнителен съвет на партията депозираха днес в ЦИКЕП листата на Българска нова демокрация за членове на Европейския парламент.


Водач на листата е доц. Борислав Великов - заместник-председател на БНД, доктор по химия и доцент по хидрохимия в МГУ. Доц. Великов е председател на 39-то Народно събрание, бил е член на ПАСЕ (Парламентарната асамблея на Съвета на Европа) и активно владее 6 чужди езика – английски, немски, френски, руски, чешки и словашки. Автор е на 2 монографии, 3 учебника и над 60 научни публикации.


На второ място е Петя Гегова - член на Централния изпълнителен съвет (ЦИС) на БНД, юрист. Владее английски, немски и руски езици.

 

Трети е Веселин Николов – член на ЦИС на БНД, инженер по топлинна и хладилна техника, владее английски език.


Сава Огнянов е на четвърто място – магистър фармацевт, магистър по бизнес и право и здравен мениджмънт. Заместник-председател на Българския фармацевтичен съюз и член на Управителния съвет на Асоциацията по болнична фармация. Владее английски и руски езици.


На пето място е Лидия Шулева, заместник-председател на БНД; инженер и икономист. Била е евронаблюдател и евродепутат; владее английски и руски езици.


Шести е доц. Гани Стамов – преподавател в Технически университет Сливен, председател на общинската организация на БНД в Сливен. Владее английски език.


Заместник-председателят на БНД Христо Савчев е седми в листата за евродепутати. Христо Савчев е юрист, владее английски и руски език. В момента е заместник-председател на Управителния съвет на Приста Ойл.

 

На осмо място е Крикор Топакбашиян – инженер химик и икономист-международник. Директор в „Химкомплект инженеринг", владее английски, руски и арменски езици.


Девети е председателят на Контролния съвет на БНД доц. Атанас Щерев, акушер – гинеколог, владее английски и руски езици.


На десето място е Константин Генчев – управител и съсобственик на „АРОН-С" ООД, мебели „АРОН"; магистър механична технология на дървесината. Владее полски и руски езици.


Радина Маринчева е единадесета в листата на БНД – икономист от Икономически университет Варна. В момента работи по проект на ОПАК „Реализиране на добри практики на СГО при работа с местната власт". Владее английски и немски език.


На дванадесето място е Чонка Стоянова – юрист, владее немски и английски език. Завършила е немска езикова гимназия и Юридически факултет на Пловдивския университет. Юрисконсулт във фирма GMC ООД.


Владимир Дончев – член на ЦИС на БНД, е на тринадесето място в листата. Владимир Дончев е юрист, владее английски и руски езици.

 

Виолета Йотова е четиринадесета в листата - магистър по право, работи като юрисконсулт в "Ава Мениджмънт" ООД, владее английски език.


На петнадесето място е Мария Балевска – професионален бакалавър по здравни грижи, член на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Владее гръцки език.


Шестнадесети е Пламен Панайотов, член на ЦИС на БНД, юрист, доцент, преподавател в Софийски университет. Владее английски, немски и руски езици.


На последно място е председателят на БНД Николай Свинаров, юрист, владее английски и руски езици.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График