Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

20.04.2015

Българска нова демокрация е интегрална част от Реформаторския блок

Доц. Борислав Великов бе избран за председател на БНД на Третия конгрес на партията


Българска нова демокрация (БНД) е интегрална част от Реформаторския блок и с експертния потенциал, натрупан политически опит и конкретни предложения за секторни политики на своите представители допринася ползотворно за неговото утвърждаване в българския политически живот. Единодействието на политическите формации в Блока трябва да се развие и задълбочи, като така на предстоящите местни избори българската десница ще разшири подкрепата си сред българските избиратели.


Това бяха някои от посланията на партньорските политически сили от Реформаторския блок към БНД, изказани на Третия редовен конгрес на партията, който се проведе на 18 април в София. Форумът беше уважен от представители на ръководствата на СДС, ДСБ, НПСД и Движение „България на гражданите”. Лични приветствия отправиха Божидар Лукарски, председател на СДС и министър на икономиката, Светослав Малинов, зам.-председател на ДСБ и депутат в Европейския парламент, Веселин Пенев, зам.-председател на НПСД и областен управител на София-град. Меглена Кунева и Найден Зеленогорски от Движение „България на гражданите” се обърнаха към делегатите на Конгреса на БНД с поздравителни адреси.


Форумът на БНД, която е парламентарно представената политическа сила в групата на Реформаторския блок, избра ново ръководство, прие изменения в устава и обсъди стратегически насоки за дясноцентристко партньорство и за участие на предстоящите избори за местна власт.


За председател на БНД беше избран доц. Борислав Великов, политик с дългогодишен опит и управленска експертиза, народен представител в 39-то, 40-то и 43-то Народно събрание, бивш председател на Българския парламент. Понастоящем доц. Великов е зам.-председател на парламентарната група на Реформаторския блок, зам.-председател на Комисията по образование и наука и член на Комисията по околната среда и водите. Със своята дългогодишна гражданска, обществена и благотворителна дейност той е един от най-активните народни представители, радетели за развитието на Северозападна България.


Третият конгрес на БНД събра членове и симпатизанти от цялата страна. На събранието присъстваха представители, както на местните организации в регионите с традиционно силно присъствие на партията като Монтана, Варна, Хасково, Плевен, Стара Загора, Враца, Пазарджик, Русе, Смолян, Ямбол, така и на новосъздадени структури от Свищов, Петрич, Кърджали, Банкя, Перник и др. Провеждането на партийния конгрес е стъпка към разширяване на структурите по места и активизиране на регионалните организации в подготовка за предстоящата кампания по местните избори през 2015 г. Новоизбраното ръководство на БНД отразява един от основните й приоритети като партия на регионите за равнопоставено развитие и подобряване на качеството на живот в отделните райони на страната. Новите членове на Централния изпълнителен съвет са представители на местни структури от различни части на България. Целта е да бъдат привлечени граждански активни хора по места, които имат предложение за решаване на проблемите и въпросите, влияещи върху ежедневния живот на гражданите в отделните части на страната.


В своите заключителни думи след избора си за председател на БНД доц. Борислав Великов заяви, че възраждането на българската десница идва с демонстрацията на единение и готовност за общи действия, като Българска нова демокрация ще продължи и занапред да бъде активна част в този обединителен процес на дясното пространство у нас.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График