Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Позицията на БНД за:

Сервилната и угодническа политика на правителството и президента спрямо Русия доведе до спирането на доставките на газ за страната ни

Решения на руското правителство, на „Газпром" и на Украйна „спряха на кранчето" на природен газ за България. Държавата ни, за разлика от други европейски страни, е 100 % зависима от руския газ и няма други маршрути за доставка, освен през Украйна.


Ние, в Българска нова демокрация (БНД) считаме, че спирането на доставките е резултат от сервилната и угодническа политика, която правителството и президентът водят спрямо Русия. По време на посещението на Владимир Путин, настоящ руски премиер, в България управляващите приеха всички условия от страна на Русия и предоговориха иначе изгодните за България договори за доставка на природен газ. Сега Русия ни се отплаща за това – наградата е спиране на подаването на суровината за страната ни.


„С Путин работим много добре. Освен официални нашите отношения са и приятелски. Няма го тропането по масата, няма го менторското поведение, както е било в други периоди, когато е ставало дума в коя геостратегическа орбита ще бъде България." Това заяви президентът Първанов след визитата на тогавашния руски президент у нас и допълни „с Путин подписахме европейски проекти".


Ние от БНД питаме – Къда са днес президентът и премиерът и като какви точно да определим отношенията с Русия?


Възниква въпросът защо е взето решение да се прекратят доставките точно по газопровода, който захранва Балканите - България, Гърция, Турция и Македония. През територията на Украйна преминават още три газопровода, насочени към Западна Европа. Това „тропане по масата" ли е или не?
Оказва се, че българските управляващи може би защитатават нечии чужди интереси, а не българските. Това се потвърди и по време на вчерашното заседание в Европейската комисия, посветено на намалените доставки на природен газ от Русия към Европа. България бе единствената държава в ЕС, която не е информирала официално Европейската комисия за загубите и затрудненията в резултат на търговския спор между Русия и Украйна. Защо?
Бъгарска нова демокрация изразява своята загриженост относно последствията за всички български граждани в резултат на този абсолютно неправомерен акт. Защото държавата ни, въпреки че е изряден платец, е въвлечена в търговския спор между Русия и Украйна, без изобщо да сме страна по съответния договор.


Българска нова демокрация настоява за отговор от страна на правителството и президента за това какво ще се случи с хилядите български домакинства, които са газифицирани и нямат възможност да използват алтернативни източници.


Нещо повече - освен без топло, България е застрашена да остане и без хляб, тъй като основните хлебопроизводители у нас работят на газ. За разлика от топлофикациите, хлебопроизводителите нямат изградени съоражения за използване на алтернативни източници.


Застрашени са и българските предприятия, които работят на газ и имат непрекъсваеми процеси – ако поради липсата на природен газ тези процеси се прекъснат, те няма как да се възстановят. На практика се оказва, че в условията на икономическа криза, основният потърпевш е българската индустрия, която така или иначе е засегната от световните икономически процеси.


Българска нова демокрация счита, че щетите за българските граждани, за икономиката ни и за държавата като цяло от неправомерното решение от страна на Газпром ще са огромни.


Ние от БНД настояваме в срок от два дни управляващите да намерят решение на кризата, в противен случай – да понесат своята отговорност като си подадат оставката!

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График