Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

14.09.2020

На 12 септември се проведе Четвъртият редовен конгрес на ПП "Българска нова демокрация" /БНД/

Най-високият партиен форум заседава в голямата зала на Младежкия дом в Монтана. Домакинството си Монтана предложи, тъй като е регион с най-плътно покритие на партийни структури, с изразено присъствие в местната власт и обществения живот в областта.

Конгресът прие без забележки отчета на Централния изпълнителен съвет /ЦИС/ и на Контролния съвет /КС/ за партийната и финансовата дейност в периода между Третия редовен конгрес до днес, остави без промени устава и избра нов председател на партията.

Макар и редовен, конгресът се провежда във време на изострени обществени процеси и отношения, във взривоопасна за страната ни ситуация, при която се наслагват ефектите на здравна, икономическа и политическа криза. Това вещае тежка есен и зима за България, подчерта още във встъпителното си приветствие доц. д-р Борислав Великов. Той призова делегатите към активна дискусия по актуалната политическа обстановка, за да се изработи обща политическа позиция и да се предложат полезни решения за страната и народа ни. С тази единна позиция ръководството да влезе в разговори с политически партньори и опоненти, така както го прави с почтеност, политическа мъдрост и отговорност вече 12 години от създаването на проекта ПП БНД, каза доц. Великов.

Политологът Иван Тодоров, който беше избран от конгреса за зам.-председател на ПП БНД, обобщи, че в момента в страната е налице безпрецедентна криза, която е комбинация от кризи. Това според него е така, защото липсват политически решения, политиката е завряна в ъгъла, политическият разговор е прекратен и заменен от лични нападки. Промяна според него не може да има, който и да се смени начело на държавата, докато политиките насочени към хората не се завърнат на терена. БНД винаги е била проевропейска партия на регионите и на прагматичните секторни политики, но за съжаление не може да се прояви в ситуация, в която политическото е подменено с лични конфликти, омрази и разделения, но хората отново ще изпитат глад за истински политически приоритети, които действително да правят живота им по-добър, прогнозира той.

Доайенът на конгреса проф. Атанас Щерев, народен представител в 36-то, 39-то и 40-то Народно събрание, припомни началото на БНД през 2007 г., когато част от депутатите от НДСВ с десноцентристки възгледи напуснаха несъгласни с оставането в Тройната коалиция заедно с БСП и ДПС, което приемаха като огромен компромис в името на голямата цел – постигането на членство на страната ни в ЕС. В нашето общество има непрекъснати обвинения, един срещу друг се издигат непрекъснато разделителни линии, особено в дясното политическо пространство. Истинските десни хора и политици не разчитат на обществените средства и не крадат от тях, а развиват бизнес, предприемачи са, плащат данъци. Втората разделителна линия е евроатлантическата ориентация, ние сме твърдо за европейската солидарност. Третата разделителна линия е Русия – ние не мразим руския народ и култура, а тяхната имперска и грабителска политика, от която най-страдащи са именно руските граждани. Всеки говори за корупцията, а като дойде на власт прави същото. Ние заставаме на правилната страна – на страната на тези, които не крадат, трудят се, градят свой бизнес и носят полза на цялото общество, заяви проф. Щерев.

Конгресът избра нов председател на партията, след като доц. Борислав Великов оповести намерението си да се оттегли от поста, за да продължи заниманията си с бизнес, обществена дейност и подкрепа за образованието и науката като член на настоятелствата на БАН и на Софийския университет „Кл. Охридски“, и вдъхновител на фондация „Доц. Борислав Великов - Монтана“,

Новият председател на ПП БНД е инж. Валери Георгиев. Г-н Георгиев е организационен секретар и член на ЦИС от създаването на БНД, зам.-председател на Общински съвет в Монтана трети мандат.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График