Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Позицията на БНД за:

Първанов в Русия, Станишев в Украйна, Калфин и Грънчарова в Брюксел

БНД иска извънредно заседание на Народното събрание за приемане на ред за обезщетяване на фирмите и гражданите

 

Българското правителство е неспособно да управлява страната. Доказателство за това са действията или по-скоро бездействията в последните няколко дни при сериозната криза с доставките на природен газ за България. Всички ние сме свидетели на абсолютна липса на адекватна реакция от страна на управляващите.


Правителството пропиля три години след първия сигнал през 2006 година, когато Русия спря газа на Украйна. Това беше период, в който държавата трябваше да реагира адекватно и да осигури резерви, така че да не се стига до днешната кризисна ситуация.


Второто сериозно бездействие е, че след като още на 1 януари 2009 г. стана ясно, че Русия намалява транзита на природен газ през Украйна, в продължение на пет дни правителството и Министерството на извънредните ситуации не предприеха адекватни мерки за оценка на риска и предупреждение на гражданите и бизнеса. Националната система за действие при кризи в държавата за пореден път не сработи и нито бизнеса, нито гражданите имаха възможност да се подготвят и да преминат на алтернативни източници.


Затова ние от Българска нова демокрация настояваме за компенсиране според Закона за управление при кризи на българските граждани и бизнеса за виновно причинените вреди.


За тази цел Българска нова демокрация иска извънредно заседание на Народното събрание, на което в спешен порядък да се приеме ред за обезщетяване на фирмите и гражданите.


Българска нова демокрация настоява спешно президентът Първанов да замине за Русия, премиерът Станишев – за Украйна, външният министър Калфин и министърът по европейските въпроси Грънчарова – за Брюксел, за да проведат разговори за разрешаване на газовата криза в България. Нещо повече – България като страна-член на Европейския съюз би могла да поиска и помощ от Европейския фонд за обезщетения при кризи.


Това, според нас от Българска нова демокрация, би била адекватната управленска реакция за овладяване на кризата в държавата.

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График