Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Позицията на БНД за:

Декларация на парламентарната група на Българска нова демокрация

Ние, представителите на Българска нова демокрация, категорично и открито заявяваме, че не сме участвали и няма да участваме в никакви сондажи и преговори за подкрепа на сегашното правителство по какъвто и да е начин.


Заявяваме това с дълбокото убеждение, че постигането на европейското членство на България на 1 януари 2007 г. отбеляза края на политическото, рационалното и моралното оправдание на съществуването на Тройната коалиция. Преди повече от година ние от Българска нова демокрация, напуснахме управляващото мнозинство, защото не желаехме повече да се съгласяваме с популистките политики, с поведението на политическо изнудване, както и с постоянните компромиси по отношение реализацията на националните ни приоритети и защита основните интереси на българските граждани от страна на БСП, ДПС и НДСВ.


Ние излязохме от управляващата коалиция с желанието да защитаваме онези рационални дясноцентристки приоритети и принципи, които НДСВ изостави в желанието си на всяка цена да бъде част от властта. Решихме да се присъединим към опозицията, за да се включим в ролята на дясноцентристки коректив на онези предложения на Тройната коалиция, които от прагматична гледна точка не са полезни за страната. В момента нямаме никакво съмнение, че сегашното правителството, чието съставяне бе оправдано с основната и ясна цел да направи възможно присъединяването ни към Обединена Европа, вече втора година се явява спирачка за по-нататъшната европейска интеграция на страната ни и пълноценно възползване от възможностите, които еврочленството разкрива пред нас. В предходните 13 месеца с нашите парламентарни действия и политически предложения отговорно доказахме, че сме част от дясноцентристката опозиция. Основавайки се на това принципно поведение понастоящем единствените преговори, които водим, са с останалите опозиционни сили за формиране на дясно обединение.

 

Обединение, което не само да позволи на десницата да влезе в следващия парламент, но и да открие възможността тя да бъде част от следващото управление, за да може България да бъде върната към своя европейски път на развитие и просперитет.


Твърдата и принципна позиция на Българска нова демокрация срещу управляващите очевидно пречи на определени кръгове, близки до партиите от Тройната коалиция, които решават да използват своите медийни канали за налагане на спекулации. Ясно е, че България навлиза в предизборна ситуация. За жалост това може да се разбере не по свободната надпревара между прагматични идеи, програмни приоритети и рационални предложения за бъдещото развитие на страната, а по активизирането на компроматните войни, спекулативните инсинуации и популисткия политически ПР. Тези негативни прийоми са насочени единствено към объркване и манипулиране на общественото мнение в полза на управляващите, с което се накърняват демократичните правила на политическата конкуренция.


Членовете на Българска нова демокрация имат ясна и категорична позиция против политиката, провеждана понастоящем от Тройната коалиция и работят публично и постоянно за обединение на дясноцентристкото политическо пространство, за дясно центристко управление на страната  в интерес на всички български граждани!

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График