Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Позицията на БНД за:

БНД ЩЕ РАБОТИ ЗА ЕДИНОДЕЙСТВИЕ НА ДЕСНИТЕ И ПРЕЗ НОВИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ СЕЗОН

Партия Българска нова демокрация/БНД/ и през новия политически сезон ще продължи да работи неизменно, както и от създаването си през 2007 г., за обединение на дясното политическо пространство. Ще продължим с разговори с всеки в дясно-център за единодействие и дясна алтернатива за България.

Това каза в Монтана зам.-председателят на БНД доц. Борислав Великов в отговор на журналисти как гледа на проекта на Меглена Кунева „България на гражданите" и дали ще работят заедно.

Доц. Великов припомни, че народните представители, напуснали тогава НДСВ, и учредителите, създали БНД, са били  изразители на вярната линия за напускането на тройната коалиция след влизането на България в ЕС. „Пред оставането във властта и управлението на страната ние като дясно мислещи хора избрахме да тръгнем по пътя на дясно-центристките идеи и да търсим единение в дясно. И от тогава неизменно работим за възстановяване на единството на дясноцентристкото политическо пространство. Бяхме настоятелен радетел за максимално широка дясна коалиция и за парламентарните избори през 2009 година, която за съжаление не се състоя", каза доц. Великов.

Днес ние продължаваме да поддържаме дясното. БНД има програма и силни позиции в редица области и не на последно място – в област Монтана, доказани в изборни резултати, не само в социологически анкети. В този смисъл очакваме скоро да можем да си говорим и с „България на гражданите", когато имат избистрена програма. И ние, както г-жа Кунева, сме на мнение, че ни чакат много тежки избори и трябва сериозна организация за противодействие на изборните манипулации. В този смисъл дори и с добри намерения и програма, без структури и проверени хора по места няма да стане. Ние сме доказали волята си за подчиняване на нашите структури за единодействие в дясно. И вероятно пак ще го докажем догодина. Но ни се иска да е в рамките на смислена дясна алтернатива, полезна най-напред за хората и после – за олицетворяващите я партии, заяви доц. Великов.

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График