Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Позицията на БНД за:

БНД ЩЕ УЧАСТВА АКТИВНО НА СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

Партия БЪЛГАРСКА НОВА ДЕМОКРАЦИЯ /БНД/ неизменно продължава да отстоява позицията си за единение в център-дясното политическо пространство на основата на общи ценности, програми и равноправно сътрудничество.

Това заяви в Монтана зам.-председателят на партията доц. Борислав Великов по повод 5 – та годишнина от създаването на парламентарната група на БНД в рамките на предходното 40-то Народно събрание. За да почетат годишнината в Монтана, се събраха около 40 ръководители на структури на БНД от  Северозапада.

„През 2007 г. ние, 17 народни представители,  напуснахме ПГ на НДСВ заради несъгласие с водената политика от правителството на Тройната коалиция, както и заради нежеланието ни повече да продължаваме компромисите с дясно-центристките си ценности, след като беше изпълнена исторически важната цел – присъединяването на България в ЕС. Това е момент от политическата ни история, който трябва да бъде помнен и припомнян, защото тогава показахме, че ценностите и гражданското мислене  са над това да участваш в управлението на страната, когато то върви в погрешна посока", припомни доц. Великов.

БНД ще продължи да участва активно в обществения и политическия живот на страната. „Ние сме малък политически субект, но от качествени хора. БНД е особено жива и силна в Монтана и Северозапада, както и във Варна, Сливен, Хасково, Плевен, Кюстендил, Русе. и още много други места", заяви на срещата доц. Великов.

Ръководството на ПП БНД продължава с усилията си във всички срещи и разговори с представители на други партии в център-дясно да защити ценностите и идеите, с които партията е създадена. Надяваме се, че така ще успеем да предоставим на нашите приятели, симпатизанти и членове една истинска реална алтернатива за участие в предстоящите избори, каза още доц. Великов.

Според БНД, такава алтернатива е възможна чрез единство в дясно и центъра на базата на равноправно сътрудничество и коректни договорености. В този смисъл приветстваме новите усилия за максимално отваряне и разширяване на Синята коалиция, които наблюдаваме в последните дни, подчерта доц. Великов.

Председателят на 39-то Народно събрание и два мандата народен представител на Монтана доц. Борислав Великов пожелава весели празници и една по-добра и успешна Нова година на всички жители на област Монтана!

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График