Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Позицията на БНД за:

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПП БЪЛГАРСКА НОВА ДЕМОКРАЦИЯ

Председателят на ПП „Българска нова демокрация” доц. Борислав Великов отправя призив към избирателите с дясно и либерално мислене да подкрепят десния кандидат на балотажа на президентските избори Цецка Цачева.

Като дясна формация, ПП БНД смята за естествено и всички партии, които се явиха заедно на президентските избори в Коалиция „Реформаторски блок”, да дадат своята подкрепа за кандидата, който е част от общото ни европейско политическо семейство - Европейската народна партия /ЕНП/.

На втория тур на изборите в неделя всъщност ще избираме дали страната да продължи евроатлантическата си ориентация, или да завие в посока към сфери на влияние извън НАТО и ЕС. Ние твърдо вярваме, че членството на България в НАТО и ЕС е най-добрият гарант за развитието и сигурността на страната ни.

Подкрепата на Реформаторския блок за кандидата на ГЕРБ не трябва да е само на думи, нужно е да бъде проведена активна и енергична кампания за това, че в тази ситуация евроатлантическият път на България се гарантира от Цецка Цачева. По места нашите представители, поддръжници и симпатизанти трябва да работят активно (заедно с колегите от ГЕРБ) за втория тур на изборите, за да не допуснем да изправим страната си пред несигурност и опасности в геополитически план.

Ние смятаме още, че ГЕРБ трябва да разчете правилно посланията на хората, изразени в гласуването на първия тур. Министър-председателят Бойко Борисов трябва да се съобрази с тях, да направи някои промени в политиките на правителството, да ускори ключовите реформи, но да не подава оставка.

Оставка на правителството означава политическа криза и една година безвремие в ситуация на иначе очакван икономически растеж над прогнозирания. Предсрочни парламентарни избори може и да не завършат с по-добър резултат за ГЕРБ, но със сигурност ще са вредни за страната, ще създадат риск за икономиката, за парите от еврофондовете, за председателството на България през 2018 г. на Европейския съюз. Отговорното решение е мандатоносителят ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов да подходят мъдро и рационално, а не емоционално, като помислят кое е по-добро за България, не само за ГЕРБ и не подават оставка.

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График