Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Позицията на БНД за:

БНД за незабавни предсрочни избори

Декларация на парламентарната група на Българска нова демокрация


26 ноември 2008 г.

 

Отказът на ЕК да възстанови отнетите през юли акредитации по ФАР ясно доказват, че настоящото управление на Тройната коалиция тотално се е дискредитирало пред европейските ни партньори и е загубило тяхното доверие. Като български граждани и демократи, чието търпение окончателно се изчерпа след поредния управленски провал по пътя към превръщането на България в нормална европейска държава,

 

Ние, представителите на Българска нова демокрация,


Ясно заявяваме, че не бива да се позволява повече управленската некомпетентност на сегашните управляващите да застрашава икономическата стабилност на страната ни в условията на глобална криза. Осуетявайки усвояването на предприсъединителните фондове правителството навреди повече на икономиката на страната, отколкото биха могли да я стимулират с фалшивата си инвестиционна активност, заложена в Бюджет 2009.


Ако в началото на политическата есен имаше съмнения, че приетият през лятото от правителството план за действие е пълен провал и в него няма нито действие, нито планиране, то сега това е официално потвърдено от самата Европейска комисия с поредната санкция към България. Конструктивното предложение на БНД за паламентарен контрол върху плана за действие на правителството беше отминато с високомерно пренебрежение, вследствие на което получихме доказателство, че широко прокламираните мерки на правителството за справяне с недостатъците в т.нар. проблемни сфери не носят никакъв резултат.


Освен всичко, сме свидетели на безпрецедентен пример за игра на политически комар с парите на българския данъкоплатец. Въпреки наложената през юли забрана на двете агенции за сключване на договори, те подписваха с хазартната надежда, че ще си възстановят акредитациите и ще се върне достъпът до еврофондовете. При така сложилите се обстоятелства договорените проекти в периода за забрана ще са за сметка на държавния бюджет, т.е. от джоба на всеки българин.


Ние от БНД предупреждавахме многократно самонадеяното мнозинство за предстоящата катастрофа и загуба на всякакво доверие от страна на Брюксел, която старателно бе „замазвана" със заклинания и омаловажаване на ефектите й върху обикновените български семейства. От многократните пируети на правителството в мъглата на словесната пушилка стана пределно ясно едно – за управляващите европейските средства не са толкова важни, щом бюджетният излишък може да бъде употребен за покриване на липсите. Уви, кризата, за която ние от опозицията алармирахме многократно, е вече тук и рязко свали маската на управленската некомпетентност на Тройната коалиция.


Именно за това считаме за наш граждански дълг да поискаме незабавно предсрочни избори, за да бъде спасена България.

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График