Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

03.06.2008

БНД внася промени в Закона за акцизите

В първия пленарен ден на новата седмица “Българска нова демокрация" /БНД/ ще внесе в парламента предложение за промени в Закона за акцизите. Предложението предвижда намаляване на акцизите на горивата на нивата им от 2007 г. Това обявиха днес на пресконференция ръководството на партия БНД – Николай Свинаров, Лидия Шулева и доц Борислав Великов и председателят на парламентарната група Борислав Ралчев.

 

Според заместник-председателят на БНД Лидия Шулева предсрочното увеличаване на акцизите на горивата на практика означава, че през 2007 г. са вземани допълнително от всяко средно българско семейство, което има кола, по 87 лв. на месец, за 2008 г. - по 108 лв, а за 2009 г. - по 60 лв. Тя допълни, че предварителното повишаване на акцизите води до повишаване на цените на горивата и до увеличаване на инфлацията и се отразява негативно на българския бизнес и на доходите на хората.

 

БНД смята, че промяната в Закона за акцизите няма да доведе до промяна в Закона за бюджета, тъй като за предложените мерки ще са необходими 80 милиона лева, ако промените влязат в сила от 1 юли. Тази сума може да се вземе от бюджетния излишък, който до края на април т.г. е 1,8 млрд.лв.

 

Ръководството на БНД е на мнение, че трябва да бъде прекратен непрозрачният начин, по който се изразходват средствата от бюджетния излишък. Това може да стане чрез промяна в Закона за бюджета, за да може да се посочи точно за кои политики ще бъдат използвани средствата.

 

БНД ще внесе и предложение за промени в Закона за ДДС, които предвиждат данъкът върху храните да бъде намален на 10 процента като компенсационна мярка по отношение на сериозното увеличение на цените на храните у нас.

 

Председателят на Българска нова демокрация Николай Свинаров коментира и въпроса със замените на имоти на Министерство на отбраната, като изрази мнение, че атаките срещу него са започнали след избирането му за председател на партията. Николай Свинаров е категоричен, че за периода, в който е бил министър на отбраната, по никакъв начин не е спирал, прекратявал или въздействал на разработки и проверки на контролните органи в Министерство на отбраната. Той допълни, че се надява всички проверки да се извършат в кратък срок от прокуратурата и ДАНС, за да приключи по- бързо тази атака, по която по никакъв начин не чувства персонална вина.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График