Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

21.05.2008

БНД настоява за отговор защо в България акцизът не е достигнал изискваните от ЕС нива, а цените на горивата са по-високи от тези в редица европейски страни

Със специална декларация Българска нова демокрация /БНД/ настоя за ясен отговор защо в България акцизът не е на нивата, изисквани от ЕС, а цените на горивата са по-високи от цените в редица европейски страни, в които тези нива вече са достигнати. Декларацията бе прочетена от заместник-председателят на БНД и народен представител Лидия Шулева от парламентарната трибуна днес, 21 май 2008 г.

 

Не знаеше ли българското правителство, че цените на горивата в цял свят се вдигат и това ли е причината за авансово увеличаване на акциза, попита Лидия Шулева. БНД настоява правителството да каже и на базата на какви разчети горивото на масовия български транспорт е поскъпнало драстично, както и възможно ли е предприетите мерки да върнат вече надвзетите с предсрочното повишение пари от сметката на данъкоплатеца.

 

"Надяваме се властимащите да дадат бърз и адекватен отговор пред българското общество, тъй като всеки българин ежедневно "отговаря" вместо тях с парите си на касите на бензиностанциите в страната", каза още Лидия Шулева.

 

Според Българска нова демокрация тези дни сме станали свидетели на недоволството на българските граждани от лошите управленски решения на кабинета, заради които сега всеки български шофьор "е принуден да даде насилствено дизелов бакшиш на правителството".

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График