Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

18.06.2008

6200 лева събрани на концерт на Б.Т.Р. за болно момиченце в Монтана

6200 лева бяха събрани на старта на благотворителната кампания в Монтана в помощ на 11-годишно болно момиченце, подета от фондацията на освободените от Либия медици д-р Здравко Георгиев, съпругата му Кристияна Вълчева и Валя Червеняшка. С концерт на рок-група Б.Т.Р. на площад „Жеравица” започна хуманната акция, която си поставя за цел да събере необходимите 300 хиляди лева за животоспасяваща костно-мозъчна трансплантация на болно от левкемия дете, която ще бъде извършена във Франция.

 

На сцената до култовите рокаджии се качиха кметът Златко Живков, председателят на фондация „6-ти май” д-р Здравко Георгиев и народният представител на Монтана доц. Борислав Великов, за да дадат начало на акцията. Депутатът втори мандат от Монтана, който е известен с голямата си благотворителна дейност, е от първите, които са се отзовали на призива за спасяването на болното момиченце. Той е дарил 1000 лева. Местни монтански фирми и хора с големи сърца са събрали още 5200 лева засега. От медиците благотворителната щафета поемат две ученически групи от Монтана – „Турлашки напеви” на езиковата гимназия и танцувална работилница „Етнос” на Пето училище „Христо Ботев”, където учи болното момиченце. Двата състава организират благотворителни концерти на 23 и 24 юни.

 

Фондацията на българските медици „6-ти май” е регистрирана след завръщането им в родината. Това е датата, на която медиците бяха осъдени за първи път на смърт. Целта на фондацията е да помага на невинно задържани, малтретирани, измъчвани хора по целия свят. Както те самите казват, „ще помагаме на хора в беда”. По-глобалната цел на фондацията е премахването на смъртното наказание там, където то все още съществува.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График