Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

25.06.2008

Българска нова демокрация настоява националната енергийна стратегия да се представена в парламента до края на лятната сесия

До края на лятната парламентарна сесия да се изготви и да се внесе в парламента проект на национална енергийна стратегия на България. За това настояха депутатите от Българска нова демокрация /БНД/ със специална декларация днес в пленарната зала.

 

Българска нова демокрация счита, че вчерашното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност /КСНС/ за последиците за сигурността на страната от участието в големи енергийни проекти в никакъв случай не е проява на сериозно намерение за формулиране на управленски приоритети, конкретни политически предложения и насоки за развитие в разглежданата сфера, напротив - по-скоро е PR инициатива.

 

Енергийната политика на една държава е неразделна част от нейната обща политика по гарантиране на националната й сигурност и е необходимо да се създаде макрорамка за развитието на българската енергетика под формата на енергийна стратегия, в която да залегнат националните приоритети, всички поети ангажименти и възможностите за спазването им и стратегическите цели на енергийния сектор у нас.

 

БНД настоява управляващите да дадат отговор на редица въпроси - какви са параметрите, ангажиментите и ползите за България по сключените до момента енергийни споразумения с Русия; как се гарантира опазването на околната среда в България; с какви енергийни ресурси разполага страната ни и как най-ефективно могат да бъдат използвани те и др.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График