Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

27.06.2008

Хора с увреждания на Международен фестивал в Перник за Петровден

Пенсионери по болест с изявени художествени заложби и литературен талант от област Монтана ще вземат участие в Международен фестивал на хора с увреждания, който ще се проведе на 28 и 29 юни в пернишкия квартал Църква.

 

Над 30 инвалиди от клубовете в Монтана, Берковица и Боровци ще се състезават на фестивала. Участието им стана възможно благодарение на финансовата подкрепа с лични средства на народния представител на Монтана от партия Българска нова демокрация доц. Борислав Великов, който поема пътните разходи и средствата за подкрепителни закуски на участниците от Монтана.

 

Нашите участници ще се представят с изпълнения на стари градски песни, фолклор, поезия и изобразително изкуство. Най-новите си произведения в рими и собственоръчно рисувани икони ще представи Данка Георгиева, която е авторка и на три романа. За издаването на предишни нейни творби доц. Великов също е предоставял спонсорство. Разнороден талант има и Цветан Петров – пише поезия и рисува карикатури на социална тематика. И двете си хобита той ще покаже пред събратя по съдба от страната и чужбина.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График