Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

20.09.2017

И доц. Великов полетя с балон

Доц. Борислав Великов се включи в популяризирането на красотите на Северозапада, като се качи и полетя с балон. Председателят на 39 – тото народно събрание се включи във фестивала на балоните, който се проведе на летището край село Ерден.

По думите на доц. Великов, полетът му за малко не завършил с инцидент, след като вятър променил траекторията по приземяването и вместо на приготвената площадка, кошът се приземил в нива с царевица. Въпреки че "ожънали няколко реда с мамули", приключението си заслужавало, твърди известният парламентарист.

Приключението събра хиляди любители на екстремното. Във фестивала участваха 10 екипажа от България и Румъния. Целта е да се популяризира новия съвместен туристически продукт в трансграничната зона.

Вече 12 години летателният център край Ерден посреща любителите на адреналина, изкушени от скоковете с парашут. В продължение на пет дни хиляди полетяха с балон.

Фиестата е част от проект на Агенцията за регионално развитие и бизнес център - Видин. Реализира се в партньорство с Агенцията за регионално развитие и бизнес-център 2000 в Монтана и румънската организация АРИЕС - област Олтения. Летенето с балон е нов туристически продукт, който туроператорите от двете страни на Дунав ще включат в офертите си.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График