Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

16.10.2017

Доц. Великов: ЕС да се „разшири” към Северозападна България, преди Западните Балкани

Европейският съюз да се разшири и към Северозападна България. За това призова да се работи по време на българското председателство на общността доц. Борислав Великов.

Председателят на 39-то Народно събрание доц. д-р Борислав Великов изрази становището си на кръгла маса в столичния хотел „Централ парк”, която се проведе с участието на фондация „Конрад Аденауер”, политици, социолози и общественици.

Една от обсъжданите теми, свързана с Председателството на ЕС, е била разширяването на евросъюза към Западните Балкани. В контекста на разискването какви са трудностите и кога евентуално може да стане това, доц. Великов направи изказване, с което да обърне за пореден път погледите към проблемите на Северозападния ни край.

„Нека ЕС първо да се „разшири” към Северозападна България, преди да го направи към Западните Балкани. Не е ли добре да обърнем по-голямо внимание към сближаването на регионите в България по време на председателството ни? В основата си ЕС е кохезия, сближаване, но има региони в България, които въпреки формалното си членство в ЕС, са също почти толкова далече като качество и стандарт от него, както Сърбия и Западните Балкани”, каза доц. Великов.

Той изрази безпокойство, че сега при подготовката на бюджета за следващата година нищо не се чува за Целенасочената инвестиционна програма /ЦИП/ в подкрепа на Северозапада и други изоставащи региони на страната. Доц. Великов припомни, че в предишното правителство на ГЕРБ, Реформаторския блок и Обединените патриоти програмата е стигнала до финал и само няколко дни живот не стигнаха на кабинета да я гласува на заседание на Министерски съвет. Сега при същите участници в управлението, без Реформаторите, това не се случва.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График