Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

15.12.2017

Реформаторска общност за демокрация и в Лом

Представители на пет десни и десноцентристки партии, неправителствени организации и граждани се събраха на 9 декември в Лом да поставят началото на обща дейност за бъдещо, още по-широко дясно обединение.
"Ние, представителите на десни партиии граждани от община Лом, осъзнавайки нашата отговорност пред обществото и за развитието на общината, вярвайки, че само политика, която се води от принципи, е в полза на хората и обществото, заявяваме, че ще работим заедно за създаване на Реформаторска общност за демокрация (РОД) за развитие на община Лом.", се казва в приетата на срещата декларация.
Ломските десни заявяват, че ще работят за повече прозрачност в управлението на Община Лом, засилване на гражданския и политически контрол и мониторинг за превенция на корупцията и повишаване на отчетността на администрацията. Те декларират, че ще оказват граждански и политически натиск за решаване на важни за местната общност проблеми.
Първата стъпка на новото обединение в Лом ще бъде участие в обсъждането на бюджета на общината и контрол за изпълнението на действащия общински план за развитие, приетите от общинския съвет програми и целесъобразното разходване на публичните ресурси.Новите десниотправят настойчиви искания към управляващите от ГЕРБ и във връзка с председателството на България на Съвета на ЕС най-после да се вземат спешни мерки за най-бедния регион в Европа - Северозападна България чрез целенасочена политика за съживяването й и за преодоляване различията между регионите.
Декларацията е подписана местните организации наСъюза на демократичните сили (СДС), Движение България на гражданите (ДБГ), Българска нова демокрация (БНД), Съюза на свободните демократи (ССД), Българската социал-демократическа партия (БСДП), сдружения и граждани.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График