Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

13.03.2018

Становище на Централния изпълнителен съвет (ЦИС) на ПП „Българска нова демокрация“ (БНД)

Относно: Позиция на ПП БНД относно необходимостта от ясно опозиционно поведение на Коалиция „Реформаторски Блок“ спрямо правителството на ГЕРБ-Обединени патриоти.

Ние от ЦИС на ПП БНД, като част от Коалиция „Реформаторски блок“, изразяваме своята политическа позиция по следните въпроси:

1. Подкрепяме позицията на Движение „България на гражданите“ (ДБГ) за необходимостта Коалиция „Реформаторски блок“ да следва последователно поведение на конструктивна дясноцентристка опозиция на настоящото правителство на ГЕРБ-Обединени патриоти. Сегашното управление има нужда от прагматичен коректив на своите действия от позицията на дясноцентристките принципи и ценности за развитието на обществото, политиката и икономиката на България. Призоваваме и останалите партии от Реформаторския блок да подкрепят по принцип позицията на ДБГ, като демонстрираме единство, готовност за продължаване на общите ни действия и решителност да запазим коалиционното ни обединение;

2. БНД категорично застава зад запазването на Коалиция „Реформаторски блок“, като изразител на обединителните стремежи във все още разделеното дясно пространство в България и като двигател на ключови предложения за реформи в различни сектори на държавното управление. Реформаторският блок показа, че е добре работеща и конкурентоспособна политическа платформа. Ако успеем да демонстрираме всички заедно, ръководствата и членовете на изграждащите Блока политически сили, готовност за диалог, единодействие и разумни компромиси в името на голямата цел – постигане на стабилно дясно управление на страната ни, можем да възвърнем доверието на дясномислещите избиратели в България. Нашето мнение обаче, че в изпълнението на тази задача г-н Петър Москов трябва да се откаже от своето желание да изземва ролята на говорител на Реформаторския блок и да отстъпи назад в своите претенции за публичност без предварително съгласувани позиции;

3. Запазването на Коалиция „Реформаторски блок“ задължително преминава през продължаване и развитие на обединителните процеси в дясното пространство. Междуличностните и лидерските противоречия трябва да бъдат приглушени и преодолени. Старите неразбирателства и минали нападки трябва да бъдат забравени и простени. Необходимо е създаването на още по-широко дясно обединение - то ще увеличи конкурентоспособността на десницата и ще даде възможност тя не просто да бъде представена в законодателната, изпълнителната и местната власти, а да реализира занапред такива изборни резултати, които ще й позволят да бъде ключов фактор в бъдещите управления на страната.

Само заедно можем да постигнем това и да върнем България по нейния европейски път на развитие и благоденствие за нейните граждани!

София, 13.03.2018 г.
Доц. д-р Борислав Великов

Председател

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График