Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

15.09.2019

Председателят на 39-тия парламент доц. Борислав Великов подпомага със стипендии млади хора и през новата учебна година

Председателят на 39-тия парламент доц. Борислав Великов подпомага със стипендии млади хора и през новата учебна година

Председателят на 39-то Народно събрание доц. Борислав Великов за 16-та поредна година подкрепя финансово млади хора от регион Монтана за образованието им.Той утвърди своите стипендианти на традиционна среща в навечерието на новата учебна 2019/2020 година.

През трите си мандата в парламента като народен представител на Монтана, и извън него, доц. Великов подпомага с лични средства образованието на студенти и ученици от област Монтана, насърчава младежите да учат и да се развиват, а после да се върнат в нашия край и да работят за съживяването му.

45 вече са завършили образование и се реализират в живота. Още десет младежи пък предстои да прекрачат прага на учебните заведения и през новата учебна година.

Доц. Великов има фондация на свое име, като част от нейната работа е приоритетно да финансира обучението на младежи от регион Монтана. Някои от ученолюбивите деца без родител или от социално слаби семейства са поемани и подкрепяни още от основното и средното училище, после и във висшето, за да им се даде шанс за развитие като на връстниците им от семейства с двама родители и добри доходи. Всички от вече завършилите стипендианти на доц. Великов са намерили своята желана реализация. Има ядрен физик на работа в Германия, експерт в администрацията на Народното събрание, химик специалист по фин органичен синтез и супермолекулярна химия, юрист в ДАНС, счетоводители, финансисти, учители, професионален танцьор в ансамбъл „Българе” и още много други.

През новата учебна година продължават обучението си младежи с математика в СУ, експерт по национална сигурност, педагози, финансисти, кандидат-учители, спортист биатлонист в НСА. Повечето препотвърдиха и тази година желанието си след завършването си да се върнат и работят в нашия край.

„Не поставям някакви специални условия на моите стипендианти. Но препоръката ми е да имат висок успех и желание после да се върнат и работят за нашия край. Преди ми беше по-лесно да дарявам цялата си депутатска заплата за стипендии, болни, читалища, църкви, спорт, сега е по-трудно изцяло с лични средства. Но ще го правя, докато мога, явно така съм устроен“, каза в отговор на въпрос на медиите доц. Великов.

За 15 години за стипендиите са отделени близо 150 000 лв.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График