Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

Новини

04.10.2019

Доц. Борислав Великов: Трябва да се създаде статут на „защитена община“

Трябва да се обмисли създаването на статут на „защитена община“ за най-малките и бедни административни центрове, заяви доц. Борислав Великов, председател на 39-то Народно събрание и три мандата народен представител от регион Монтана.

Това той каза на среща с жители на община Георги Дамяново. В малката гранична планинска община живеят под 2000 жители, над половина от които са пенсионери, обслужвани от един единствен общопрактикуващ лекар, без нито една аптека в цялата община и една частна кола-линейка с договор да извършва спешна помощ и транспорт до болницата в Монтана, без обществена транспортна мрежа, без връзки между 13-те населени места и областния център. През миналата година са се родили едва 7 деца. Има една детска градина и едно училище, които са със статут на защитени в закона за училищното образование.„Продължавам да настоявам да започнат реални стъпки по реализиране на Целенасочената инвестиционна програма за подпомагане на Северозапада. И не разбирам защо това се отлага вече повече от 4 години след приемането й от кабинета Борисов с Реформаторския блок. Но днес вече си мисля, че освен за целенасочено подпомагане на Северозапада, е нужно и въвеждането на специален статут „защитена община“ за тези 15-20 най-бедни и западнали общини в страната, каквато е Георги Дамяново, които да получават по-голям дял държавна субсидия“, заяви доц. Великов.

Председателят на ПП БНД доц. Борислав Великов беше на откриването на предизборната кампанията на издигнатия от БНД кандидат за кмет на община Георги Дамяново, област Монтана, инж. Филип Борисов.

всички новини »

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График