Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

БНД в медиите

"Хората ще подкрепят една сила с кауза, а не парчета", казва в интервю за "Труд" Лидия Шулева, заместник-председател на БНД и народен представител.
12.02.2009 | в. Труд

"Дясното обединение има сериозна кауза и тя е отстояване на националните интереси и продължаване на процеса на интеграция в ЕС. Социологическите проучвания сочат, че хората не искат да гласуват за парчета, а за обединение. Но най-вече около кауза. Дясномислещите хора трябва да имат възможност да гласуват за един субект. А не за няколко. Ние от БНД не изключваме нито една партия при преговорите за дясна коалиция."

 

Водещ: От доста време текат разговорите за нова дясна коалиция, а все още няма нищо черно на бяло. Сигурни ли сте, че хората искат всички десни да се съберете, г-жо Шулева?
Л. Шулева: Дясното обединение има сериозна кауза и тя е отстояване на националните интереси и продължаване на процеса на интеграция в Европейския съюз. Според социологическите проучвания се вижда, че хората не искат вече да гласуват за парчета, а за обединение. Но най-вече около кауза. Дясномислещите хора трябва да имат възможност да гласуват за един субект. А не за няколко. ...

Злоупотребата с правото на защита е основен проблем при знаковите дела, смята Борислав Ралчев
11.02.2009 | БНР, „Преди всички”

Борислав Ралчев, председател на парламентарната група на Българска нова демокрация (БНД)

 

Водещ: На свое заседание днес Висшият съдебен съвет (ВСС) ще разгледа доклада на комисията, проверявала хода на делата от висока обществена значимост, познати под името „знакови дела". Предварителната информация сочи, че докладът съдържа както констатации и изводи, така и предложения за начина, по който биха могли да бъдат преодолени проблемите – проблеми, които по един или друг начин ще намерят мястото си и в очаквания доклад на Европейската комисия (ЕК). В „Преди всички" гледната точка на Борислав Ралчев. Здравейте. Г-н Ралчев, чуваме ли се?
Борислав Ралчев: Да, чуваме се.

 

...

Новата приватизация на „Булгартабак”– пушек и дим, от който току виж изскочил правилния купувач
12.01.2009 | в. КЛАСА

 

Лидия Шулева, зам.-председател на Българска нова демокрация

 

На 1 февруари.т.г. ще се навършват 4 години от оттеглянето на Бритиш Американ Табако от приватизацията на Булгартабак, заради усложнената политическа обстановка и скандали между управляващите партии. Провалена беше сделка договорена при следните параметри:

  • цена – 250 млн. евро за 100% от капитала на цигарените фабрики в София, Пловдив и Благоевград,
  • постигната договореност България да бъде център на цигареното производство на БАТ в Югоизточн а Европа,
  • Поет твърд ангажимент за изкупуване на български тютюни – 30% от тютюните, влагани в производството на цигари, ще са български.

...

Хората и фирмите отново останаха излъгани
10.01.2009 | в. ТРУД

Лидия Шулева, зам.-председател на Българска нова демокрация

 

На 6 януари на връх Коледа в Русия, България осъмна без газ. Хлябът остана недопечен и бракуван, децата отидоха в студените класни стаи, а Димитровград оцеля като по чудо. Шест дни по-късно още не можем да разберем има ли криза в България или не? Ако се позовем на президента – кога ако не сега сме в криза и затова можем да поискаме отваряне на 3-ти блок в Козлудуй. В криза сме и според премиера, който поиска пари от Европа за финансиране на газови проекти, които да създадат алтернативни маршрути за руските доставки на синьо гориво. И ЕС призна България за най-силно засегната от газовата криза, даже изрази готовност да ни предостави хуманитарна помощ, ако страната поиска такава. Естестествено първият, който веднага се овеси на брюкселската ясла беше министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, който обяви, че ще  търси през ЕС компенсация за икономически загуби от газовата криза. ...

Лидия Шулева, заместник-председател на Българска нова демокрация: ОТ ВАЛУТНИЯ БОРД ДИРЕКТНО КЪМ ЕВРОТО
08.12.2008 | в. 24 часа
България е част от глобалната икономика и когато светът навлиза в рецесия, ние няма как да останем незасегнати. Добрата новина е,че банковата ни система стабилна и не е застрашена от т.н. "отровни" активи. От друга страна обаче, делът на външното финансиране на търговските банки е сериозен. По данни на БНБ този чужд финансов ресурс е 16% от БВП или 17 милиарда лева. А това означава, че при натиск от ликвидна криза в съответните страни, този чужд капитал може да бъде изтеглен. Този процес вече започна и това оказва натиск върху ликвидността на банковата ни система. Има и още един много сериозан риск, пред който е изправена България- дефицитът по текущата сметка.
Защо магистратът получава 2 пъти повече от депутата? Заради популизъм
28.11.2008 | в. 24 часа

 

НИКОЛАЙ СВИНАРОВ,
депутат от БНД

 

Много се шуми около проектозакона за пенсии на депутатите и това е разбираемо. Защото темата за българските депутати се превърна в психотерапия за народа. От момента на избирането им депутатите са най-лошите хора. Да се чуди човек защо са избрани, ако това е така.


За тези, които още не са чули, ще обясня - с проекта се предлага депутатите да могат да се пенсионират на 55 г. и да получават пенсии в размер на 70% от възнаграждението си като народни представители.

Вместо двама министри вълците изядоха 1 млрд.
27.11.2008 | в. 24 часа

Европейската комисия ни удари поредния плесник. Ясно бе казано, че България губи 220 млн. евро. Това са парите, които потенциално можехме да усвоим, заделени по програма ФАР за две агенции.
Продължават да бъдат замразени други 340 млн. евро. Това са пари по сключени договори, по които има съмнение за конфликт на интереси и корупционни практики. Фактът, че те остават във фризера, е сигнал, че вероятно ще бъдат отказани.


Самият факт, че се отказва връщане на отнетите акредитации, означава, че всички сключени от тези две агенции договори са под съмнение и парите по тях няма да бъдат възстановени. Така общата сметка на загубата е 1 млрд. лева.

Снежана Донева, председател на областния съвет на Българска нова демокрация – гр. Варна, пред в. Черно море
10.11.2008 | в. Черно море
Водещ: Г-жо Донева, наскоро бяхте избрана за областен председател на БНД - Варна. Какви цели сте си поставили като такава?
Снежана Донева: За да ви отговоря, ще се позова на нещо, което г-н Свинаров каза за БНД на учредителния конгрес. Българска нова демокрация не е лидерска партия, тя е партия на колективните решения, където всеки член има тежест и всяко мнение може да бъде чуто. Това предоставя уникална възможност за работа с хората, възможност, която всеки уважаващ себе си председател на организация оценява и е готов да използва максимално.
ЕС у нас продължава да е на хартия, а не като фактически отношения и ползи за хората
09.11.2008 | БНР
Водещ: Казвам веднага добър ден на Пламен Панайотов, заместник-председател на Българска нова демокрация /БНД/.
Пламен Панайотов: Добър ден.
Водещ: Готви ли се БНД за изборите, г-н Панайотов?
Пламен Панайотов: Категорично да. Ние сме в процес на идентифициране на нашето политическо лице по обясними причини. Ние сме формация, която бе регистрирана официално в съда с влязло в сила съдебно решение само преди няколко месеца. Но иначе като политика, която сме водили от 2001 година насам, ние сме известни в обществото и в този смисъл не очаквайте отклонения от основните ни принципи.
Защо БНД загуби частичните местни избори?
04.11.2008 | БНТ

Депутатът от БНД доц. Борислав Великов гостува в студиото на "Денят започва", за да опровергае обвиненията в купуване на гласове на частичните местни избори в Бобошево и Доктор Йосифово. Борислав Великов - депуат от БНД:
доц. Борислав Великов: В случая тези обвинения са абсолютно безпочвени. Българска нова демокрация на частичните местни избори се стараеше и води една честна почтена борба. Ние от БНД категорично отхвърляме тези обвинения.

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График