Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

БНД в медиите

Николай Свинаров: ДАНС и МВР крият от депутатите информация за черните каси
03.11.2008 | в-к 24 часа
Г-н Свинаров, защо опозицията се оттегли от комисията за ДАНС?
     - Защото се нарушиха двата основни принципа - да бъде комисия на паритетен принцип. Оказа се, че ще е комисия само по име, а по функции ще е подкомисия, след като разрешението за работа по конкретни разработки ще се дава от пленарната зала, където на всичкото отгоре няма паритетно представяне. И е безсмислено представители на опозицията да стоят във формат, който реално няма да осъществява никакъв контрол над ДАНС.
    
Засилват се опасенията за манипулации и купуване на гласове на изборите в Бобошево, чрез заплахи за спиране на помощи и други социални придобивки
31.10.2008 | радио “Фокус” – Кюстендил
Фокус: Госпожо Цветкова, как преценявате изборната обстановка в настоящия момент в Община Бобошево?
Ваня Цветкова: Предстоящият балотаж на частичните избори в Община Бобошево показват истинската действителност на политическата среда в България.  Според мен е крайно време централното ръководство на политическа партия „ГЕРБ" да вземе единодушно решение за определяне на ясна позиция в тези избори. Електоратът на „ГЕРБ" трябва да прецени къде стои в политическото пространство партията. Все още не става ясно дали този електорат е десен или ляв.
БНД предлага да се махне налогът за дивидентите
29.10.2008 | в-к Труд
Данъкът за дивидентите трябва да се премахне – и за българи, и за чужденци. Това заяви зам.-председателят на БНД Лидия Шулева на брифинг, посветен на бюджета. Това е мярка, която ще бъде в подкрепа на преките чуждестранни инвестиции, каза Шулева. Друго предложение на БНД е да има бързи процедури по обявяване на несъстоятелност.
Здравните вноски потъват в пясъка
29.10.2008 | в-к Стандарт
Д-р Атанас Щерев, БНД: Трябва да има ясно изложена антикризисна програма, в която да се посочат мерките за освобождаване на еврофондовете.
Ако увеличаването на вноската за здравно осигуряване от 6 на 8%, заложено в бюджета, не бъде придружено с реформи в здравеопазването, тези пари ще потънат като вода в пясъка. Даже може по-лошо да стане, защото ще има 400 милиона лева допълнително за здравеопазване, без съответните реформи.
Имат ли достъп депутати до информация от ДАНС
02.10.2008 | Нова телевизия

Водещ: Започва „Коритаров LIVE". Полицейска държава ли е контролът на специалните служби? По тази тема мои гости са Николай Свинаров, депутат от БНД, бивш председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и Цвятко Цветков, член на Висшия съвет на БСП. Добро утро и добре дошли!

Николай Свинаров: Добро утро!
Цвятко Цветков: Добър ден!
Водещ: Бяхте ли вчера на заседанието г-н Свинаров?
Николай Свинаров: Не, отсъствах вчера от заседанието, но се запознах с материалите, които са разглеждани в комисията, така че имам готовност по тези теми да разговаряме.

Парите на калпак връщат сивата икономика
13.09.2008 | в. Поглед

Бюджетният излишък не трябва да се харчи. 1,6 млрд. Лева от бюджетния излишък  останаха неусвоени поради неспособността на правителството да работи по европейските правила. Сега обаче на обществото се предлага те да се излеят накуп в икономиката и да се раздадат на калпак по желание на изпълнителното бюро на БСП или на нечий друг политически съвет.

 

Откъде дойде
рекордният излишък?

Зам.-председателят на БНД Лидия Шулева: Всеки вторник кабинетът с отчет за екшън плана. Нямаме място на улицата, ще критикуваме властта в парламента.
10.09.2008 | в. Труд

Водещ:Вече сме на старта на есенната парламентарна сесия. Проблемите на България или предизборните заигравания ще бъдат приоритет за депутатите, г-жо Шулева?

Л. Шулева:Аз съм изключително разтревожена от това, което се случва в България. Пред страната стоят изключително остри проблеми, свързани с нейния европейски път, с икономическото и социалното развитие. Те за съжаление продължават да не намират решение. Нещо повече - в последните месеци, особено в последните дни, се демонстрира тревожна подмяна на основния дневен ред на обществото.

Лидия Шулева: ЕС никога няма да ни върне похарченото по проектите. Не е възможно двете спрени агенции да вземат акредитации до ноември, смята зам.-шефката на БНД
15.08.2008 | в. "24 часа"

Водещ: Г-жо Шулева, правителството прие екшън плана си за справяне с кризата с еврофондовете. Каква е оценката ви за предлаганите в него мерки?

Л. Шулева: Подобен план имаше разработен и през януари. Той трябваше да отговори на критиките в междинния доклад на ЕК и да покаже напредъка на страната през юни. В него също имаше много мерки и ангажименти. За съжаление те не бяха осъществени и през юли последваха сериозни санкции за България.

Грижата за бедните и слабите в програмата за утрешния ден разпределението на парите днес
08.08.2008 | в. "Поглед"
“Защо се сблъскваме с толкова несигурност, неправди и бариери, защо сме така остро разочаровани от държавата си, защо не ни достига самочувствието на равноправни участници в международния живот?”
Това са въпросите, които всеки българин си задава днес три години след управлението на тройната коалиция. На тези въпроси търси отговор в новата си програма и партията с най-голям принос за причините довели до тази печална равносметка. Резултатът от тригодишното коалиционно упраление стана особено осезаем след последният доклад на ЕК. Корупция, конфликт на интереси при изразходване на парите на европейските и българските данъкоплатци, липса на прозрачност и неспазване на европейски правила – констатация струваща ни 1.5 млрд.лв. като начало.
Лидия Шулева: Не е време за протести!
01.08.2008 | в. "Труд"

Водещ: Има ли сценарий за сваляне на правителството, както каза премиерът, и БНД ще участва ли в него, г-жо Шулева?

Л. Шулева: Сценарий за дестабилизация няма.Липсва сценарий за добро управление от страна на тройната коалиция. Защото по-добрият вариант бе тя да подготви сценарий как да се усвоят европейските пари. А не сега г-н Барозу да казва, че от българите получават само обещания, но никога конкретни факти. Най-често употребяваната дума в тройната коалиция сега е “екшън план”, т.е план за действие. Това означава липса на действие, което през последните три години ни доведе до срама и позора, който берем пред цяла Европа.

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График