Благоденствие Напредък Държавност
Начало Новини Инициативи на БНД БНД в регионите БНД в медиите Другите за БНД

За БНД

 

стани член на ПП БНД

БНД в медиите

Икономическата политика на правителството е неадекватна - Обслужване "без гише" ще свали сериозен товар от раменете на българския бизнес
30.07.2008 | в. "КЕШ"

Водещ: Госпожо Шулева, какво прави правителството, за да избегне негативните ефекти за България от високата инфлация и забавянето на икономическите темпове на световните пазари?

Л. Шулева: Мога категорично да кажа, че правителството няма антиинфлационна програма, напротив – като че ли се чувства комфортно в условията на инфлация и събиране на един допълнителен инфлационен данък от всички български граждани. Защото какво друго, ако не инфлационен данък е излишъкът от 5 млрд. лв, който се очаква да бъде натрупан до края на годината. Това са парите на всички български данъкоплатци, най-вече получени през увеличените предсрочно ставки по ДДС по горивата и увеличените приход от ДДС заради драстичният скок на хранителните стоки и горивата и производните на тези две големи групи стоки.

Мажоритарно избрани депутати статисти – защо не?<br />Лидия Шулева, заместник-председател на Българска нова демокрация
30.07.2008 | в. "24 часа"
Сегашният политически модел възпроизвежда недалечното минало. Основната функция на НС е да утвърждава предложените от МС закони. И преди, и сега законите се правят в администрацията на изпълнителната власт. Депутатите от управляващото мнозинство имат едно основно задължение – да не допуснат промени в предложения от правителството законопроект. Депутатите от опозицията пък имат привилегията да се упражняват в безплодни упражнения, тъй като в българския парламент законопроект на опозицията е „забранено” да се приема.
Осигуровките са изключително високи, а изплащаните пенсии - много ниски Пенсионната система е ръководена по социалистически
30.07.2008 | в. "Банкер"

Водещ: Г-жо Шулева, според вас, защо приемането на законопроект за създаване на Сребърен фонд се бави толкова дълго? Той бе сред приоритетите на тройната коалиция. За него се говореше още по времето на предишното правителство.

Л. Шулева: Действително за създаването на Сребърен фонд се заговори в края на мандата на предишното правителство. Тогава бяха направени и някои проучвания как е реализирана тази идея в другите страни. Впоследствие управляващото мнозинство декларира, че гаранционния пенсионен фонд ще бъде сред приоритетите му. В края на 2005 г. дори със Закона за държавния бюджет бе прието той да бъде създаден до юни 2006 година. За съжаление до средата на 2008 г. проектозакон не беше внесен.

Лидия Шулева:зам. председател на Българска нова демокрация пред в. Пари
18.07.2008 | в. "Пари"

Водещ: Г-жо Шулева, миналата седмица Националния тристранен съвет одобри законопроекта на Министерски съвет за изграждането на Държавен фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионнаа реформа (т.нар. Сребърен фонд). С какво този закон се различава от предложения от вас ?

Л. Шулева: Всъщност ангажиментът на правителството бе законът за създаване на подобен пенсионен фонд да бъде представен до началото на юни 2006 г. Но едва след като в началото на този месец Българска нова демокрация (БНД) излезе с проектозакон за Сребърния фонд, правителството се разбърза и в последните две седмици изготви своя версия по темата.

Народният представител Лидия Шулева пред в. "Пенсионери" - НОВ ПУБЛИЧЕН РЕЗЕРВЕН ФОНД
18.07.2008 | в. "Пенсионери"
В канцеларията на 40-то Народно събрание бе депозиран проект на Закон за публичен резервен пенсионен фонд с вносител депутатът Лидия Шулева и група народни представители от парламентарната група на „Българска нова демокрация”. По този повод г-жа Шулева бе любезна да отговори на въпроси за страниците на в. „Пенсионери”, преди проектозаконът да бъде поставен на обсъждане в парламентарната зала.
Лидия Шулева, БНД: Закъсняваме с изграждането на действащ "Сребърен фонд"
02.07.2008 | в. "Класа"

Водещ: Г-жо Шулева, нали имаме "Сребърен фонд", защо БНД предлага проект за изграждането му?

Л. Шулева: Направеното досега е отбиване на номера. В края на 2005 г. с преходна разпоредба в Закона за държавния бюджет за 2006 г. е предвидено създаването резервен пенсионен фонд в рамките на фискалния резерв. Парите от резерва са по сметка в БНБ с минимална лихва от около 2%. Ако я сравним с инфлацията от 15%, не можем да говорим за каквато и да било доходност на тези средства. Тоест, фондът е фиктивен. На практика такъв не съществува. Съгласно закона правителството е било длъжно да подготви и внесе закон за този фонд в парламента до 30.06.2006г. В средата на 2008 г. такъв няма. БНД е първата политическата сила, подготвила цялостен закон за публичен резервен пенсионен фонд.

Николай Свинаров – без политически чадър
01.06.2008 | с. "Диета и красота"
Причаках бившия министър на отбраната при неговото участие в юбилейния концерт на Рени в НДК. Тогава Николай Свинаров обикаляше кулоарите на залата абсолютно сам и беше най-подходящият момент за контакт. Излезе страшно сериозен, с което “резюмира” в собствените ми очи, че не всички политици бягат от отговорност. Пред Народното събрание г-н Свинаров дойде усмихнат. Умело прояви чувството си за хумор и веднага заподозрях, че смело “борави” с всякакъв тип хора еднакво добре.
Николай Свинаров: Няма обвинения, на които трябва да отговарям
29.05.2008 | БТВ, "Тази сутрин"
Докладът на Сметната палата не беше изненада за мен, тъй като голямата част от него е с факти от времето, когато съм бил министър.
Нямам причина да се съмнявам във верността на фактите, но има проблеми в оценките. Аз не мисля, че по времето, в което съм бил министър, има някакви обвинения, на които трябва да отговарям. Това заяви Николай Свинаров, бивш министър на отбраната, в предаването на bTV "Тази сутрин".
Според него така наречените заменки са били един от способите да се задоволят жилищните нужди на военните.
Лидия Шулева, заместник-председател на Българска нова демокрация и народен представител
26.05.2008 | в. "24 часа"
Money for nothing*
Последните дни за пореден път всички ние станахме свидетели на недоволството на българските граждани вследствие на неадекватни управленски решения на сегашното правителство. Управляващите ни дадоха пореден пример за сериозно надписване на сметката на българския данъкоплатец. Със справедливия национален протест на превозвачите се дава ясен знак на българското общество, че освен всичко останало и цените на транспорта ще скочат драстично.
Лидия Шулева: Царят ни покани, но ние свършихме работата Целта на управляващите е да изземе парите на хората, които работят и да ги раздаде на собствения си електорат за изборите, твърди Лидия Шулева, зам.-председател на БНД.
15.05.2008 | в. "Новинар"
Водещ: Г-жо Шулева, какви заявки прави БНД – към избирателите и към останалите партии от политическия спектър в държавата?
Л. Шулева: Искаме да дадем възможност на много хора, които не одобряват сегашната политика и искат страната ни да поеме уверено към ясната си европейска перспектива. Много често ни се говори, че сегашната тройна коалиция няма алтернатива.

 

Новини

всички новини »

 

Видео

 

контакти

София
ул. Г.С.Раковски № 134, Етаж 2

тел.:
0888 056 609

e-mail:
bnd2008@abv.bg

2018 © Българска Нова Демокрация

Изработка на сайт Макс График